Kiszállítás csak 590 Ft, bármely Pick Pack Pontra, PostaPontra és futárral is.

Siegfried Oertwig: Elsüllyedt városok (1966)

Kategória: Egyéb

MEGRENDELEM!

Elsüllyedt Városok - Small

Ár: 1,000 HUF

Állapot:

Terjedelem: 168 Oldal

ISBN:

Szerző(k): Siegfried Oertwig

Kiadás éve: 1966

Kiadó: Gondolat Kiadó (Kossuth Nyomda)

Ismertető:

Könyvünk régmúlt korokba, az emberi kultúra kezdeteihez vezeti el az olvasót. Képzeletben együtt járhatjuk végig az izgalmas, fáradságos utat a múlt század és a napjaink nevezetes régészeivel, akik biztos kézzel feltárták a múlt emlékeit, melyek a kutató kezében beszédessé válva segítenek elválasztani a legendákat a valóságtól.

Utazásunk során meglátogatjuk a sumer istenhegyet és királysírokat, megfejtjük Babilon “kőbe vésett” naptárait, képet alkothatunk Mohenjo-Daróról és Harappáról, az ókor Indusmenti nagyvárosairól. Az “Aranyálarcos múmiák” című fejezetbrn a húszas években feltárt világszenzációról, Tut-Anch-Amon temetkezési helyének felfedezéséről olvashatunk. Az “Anatóliaia kiklopsz-kapuk” a hettita birodalom titkait tárják fel. Örvendetes, hogy a kevéssé ismert szovjet régészeti kutatásokról is izgalmasan-érdekes fejezetben tájékoztat a szerző: Tolsztov nagyszerű horezmi ásatásairól. Az ókori görög-krétai-római régiségek (Mykéné, Trója, Knóssos, Minós és Pompeji) pusztulásáról is pontosabb képet kap az olvasó Oertwig könyve nyomán.

Nemcsak azt tudjuk meg “Véres szívek Huitzilopochtlinak” című fejezetből, hogyan hódították meg és igázták le a spanyolok Mexikót, hanem azt is, hogy az aztékok milyen rettenetes, véres áldozatokat mutattak be hadistenüknek, valamint azt, hogy emellett kultúrájuk milyen magas fejlődési fokot ért el. Végül a “Kukulcan isten kilép az őserdőből” című fejezet a maya nép életviszonyaiba, “A múltba vezető inka útakon” című pedig a perui őslakosság életébe és a spanyolok véres hódító háborúiba enged bepillantani.

Oertwig mindvégig lebilincselően megírt könyvét a sok fénykép és ábra még élőbbé és olvasmányosabbá teszi.

(Védőborító: Bikafej Ur Városából!)