Kiszállítás csak 590 Ft, bármely Pick Pack Pontra, PostaPontra és futárral is.

Aczél, Semsei: Sólyom a sasfészekben (1986)

Kategória: Zrínyi Katonai Kiadó

MEGRENDELEM!

Sólyom A Sasfészekben - Small

Ár: 400 HUF

Állapot: Jeles

Terjedelem: 208 Oldal

ISBN: 96 33 26 69 47

Ismertető:

Szerző(k): Aczél, Semsei

Kiadás éve: 1986

“… Míg Jáky szuszogva, föl-fölhorkanva aludta ki az elmúlt, viszontagságos napok izgalmait, Dóczy a pricss szélén kuporogva igyekezett a lehető legpontosabban felidézni tegnapi találkozóját Varga századossal. – Másfél óráig tartott a beszélgetés, jobban mondva az eligazítás, hiszen jobbára Varga beszélt. Dóczy megpróbálta agyába vésni alaposan, aprólékosan mindazt, amit hallott, mert a szűkszavú konspiratív üzenetváltások csak a legszükségesebb információkra és utasításokra szorítkoztak – egyelőre.

Varga mindenekelőtt a felsőbb parancsnokság elemzését ismertette vele. A Magyar Bajtársi Szövetség egy politikai-társadalmi restaurációs terv katonai ága. Nem kétséges, hogy Zákonyiék mögött politikusok, sőt egyes nyugati hatalmak befolyásos államférfiai állnak. Erős, roppant veszélyes ellenfelek. Zákonyi, aki a háború előtt maga is hírszerző munkát végzett az egyik szomszédos országban, majd vezető beosztásban dolgozott a vezérkari főnökség 2. osztályán, mesterien értett a hírszerzéshez és a kémelhárításhoz. Nem kevésbé Korpássy őrnagy, aki évekig dolgozott a kezealatt.

Az MBSZ zárt katonai szervezet. Mindenkit szigorúan megrostálnak. Itthoni bázisuk segítségével Magyarországból is tájékozódhatnak tagjaik felől. Magyar katonai – elsősorban tiszti – szervezet lévén, egyedül a magyar elhárításnak van módja szembeszállni vele.

Dóczy eddigi működésével felettesei elégedettek. A további utasítás: épüljön be minél mélyebbre – és magasabbra – a szövetségbe. Legyen nagyon óvatos és leleményes, mert egyedül kell dolgoznia. Hálózatot, biztonsági okokból egyelőre nem építhet ki. Közvetett segítséget, alapos megfontolás után elfogadhat, baráttól – vagy akár ellenségtől is! …”